1000 USD ve Üzeri Tüm Alışverişlerde Kargo Ücretsiz
İTHALAT-İHRACAT GÜMRÜK BEYANNAMESİ NEDİR ?

Gümrük Beyannamesi Nedir?

 

Gümrük Beyannamesi, herhangi bir ithalat veya ihracat dış ticaret işleminde kesinleşmiş mal miktarı ve değerini beyan eden değerli belgedir. Gümrük beyannamesi üzerinde yer alan bilgiler, ilgili gümrük bölgelerinde veya memurlar tarafından belirtilen usulce incelenir.

 

Gümrük Beyannamesi Özellikleri Nelerdir?

 

Gümrük beyannamesini hazırlama yetkisi mal sahipleri, vekaleten temsilcileri veya gümrük danışmanlığı yapan yetkilendirilmiş müşavirlik tarafından yapılmaktadır. El ile manuel değişiklikler evrak üzerinde yapılamaz yani beyan edildikten sonra düzenleme imkanı bulunmamaktadır. Her gümrük beyanname formu, bir kalem eşyanın işlemi için kullanılmaktadır. Her üç kalem içinse devam formu beyanname içerisinde yer almaktadır. 

 

Birden fazla kalem eşya için; sıra numaraları, gümrük tarife istatistik pozisyonları, eşyanın cinsi (türü), vergi matrahı, vergiye tabii olduğu oran ve vergi tutarının olduğu liste beyanname de eklenir.

 

Gümrük Beyannamesinin Önemi

 

Herhangi bir dış ticaret işleminin gerçekleşmeden önce gümrük noktalarından geçmesi gerekmektedir. Geçiş işlemleri malın gelişi ve çıkışı tamamen gümrük beyannamesi üzerinden yürütülmektedir. Bu belge olmadan gümrük bölgelerinde iş yapamaz dolayısıyla dış ticaret yapamazsınız



Banka Logoları

© Copyright 2024 Tuna GlobaL Dış Ticaret Müşavirliği
Bu E-Ticaret Sitesi Tarafından Hazırlanmıştır.