1000 USD ve Üzeri Tüm Alışverişlerde Kargo Ücretsiz
6 KOLAY ADIMDA İTHALAT

Dünyanın dört bir yanında ithalat ve ihracat için tedarikçiler, işletmelerin koşullarına uygun olarak her çeşit ürün için farklı opsiyonlar sunmaktadır. Bununla beraber ithalatın beraberinde getirdiği fırsatlardan biri olan farklı tedarikçiler ile iş birliğine gitme ve rekabet ortamından düşük fiyata ürün bulabilir ya da fırsat olarak gördüğünüz ürünü bir başka pazarda değerlendirebilirsiniz.

İthalat yaparken işletmelerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

1-İthalat Hedeflerinizi Planlayın

2-Güvenilir Tedarikçi Bulun

3-Riski Azaltın

4-Taşıma Metodunu Belirleyin

5-İthalat Lisans Belgelerinizi Kontrol Edin

6-Online Ticaret Portalları

 

1-İthalat Hedeflerinizi Planlayın

İthalat ile tanışmadan önce, ne elde etmek istediğinizi açık bir şekilde belirlemek iyi bir fikirdir. Örneğin Çin’den ucuz fiyat alamadığınız bir tedarikçi bulabilir ya da henüz müşterinin iç pazarda talebi olmadığı ürünler olabilir. Bu yüzden ithalat yapılmadan önce girilmek istenen pazarlar derinlemesine analiz edilmelidir. Ayrıca ithal edeceğiniz ürün işiniz ile bağdaşması yani iş planınıza uyması gerekir.

 

2-Güvenilir Tedarikçi Bulun

Tedarikçinin sizin kredinizi hak ettiğini veya istediğiniz kalite standartlarında karşılık vereceğini analiz edin. Genel olarak ürün kalitenizi test edip, sonrasında satın alma işlemi sonrası elde edeceğiniz ürünler ile kıyaslamalısınız.

Tedarikçiniz ile güçlü bir ilişki kurabilmek için ülke pazarının kültürünü de bilmek durumundasınız. Örneğin tedarikçinizin dilinden birkaç kelime ya da cümle öğrenmeniz küçük ama önemli bir detay olabilir.

 

3-Riski Azaltın

Hangi ödeme ve teslim yöntemlerinde mutabık kalmanız gerektiğini tamamen belirten açık bir sözleşme olması çok önemlidir. Özellikle bu noktada uluslararası kabul görmüş standartlara sahip “Incoterms” kılavuzu bu noktada teslimat sorunlarını veya yanlış anlaşılmaları önleyecektir. Sözleşme ayrıca hangi ödemenin gerekli olduğu, ne zaman ve hangi para biriminde olduğu ve hangi ödemenin yapılacağını da kapsamalıdır.

 

4-Taşıma Metodunu Belirleyin

İthalat yaparken taşıma metotlarını doğru belirlemek ürünün zamanında ve hasarsız bir şekilde teslim almanız için önemlidir. Tedarikçinizin bulunduğu ülkenin coğrafi koşulları, rotada bulunan ülkelerin politik koşulları gibi maddeler kararınızı belirlemede etkendir.                                       Örneğin yüklü bir siparişiniz ve hızlı bir şekilde teslimat istemiyorsanız deniz taşımacılığı uygun olacaktır.

 

5-İthalat Lisans Belgelerinizi Kontrol Edin

İthal edeceğiniz ürün sizin için ne  kadar önemli olursa olsun, önünüze bürokratik engeller çıkabilir. Bu engelleri meydana gelmeden tespit etmek ve önlemini almak ise sizin göreviniz.Bu yüzden gerekli belgelerinizi kontrol edin ve varsa eksiğiniz tamamlayın.

 

6-Online Ticaret Portalı olan Tuna Global

İçerisinde yaşadığımız çağ dijitalleşmenin insan hayatına etki eden her noktaya temas edebildiği bir zaman. Ticaret ortamında ise bu kavram daha farklı bir boyuta ulaşmış durumda.Firmamız Tuna Global ile birlikte ithalat operasyonlarını daha etkin bir şekilde yürütebilir, yeni fırsatlar yakalayabilir ve ürünleri daha düşük fiyatlardan satın alabilirsiniz.

 



Banka Logoları

© Copyright 2024 Tuna GlobaL Dış Ticaret Müşavirliği
Bu E-Ticaret Sitesi Tarafından Hazırlanmıştır.